Sofyan Mbarki (33) is de beoogd nieuwe fractievoorzitter voor de PvdA in Amsterdam. De Amsterdamse fractie heeft Mbarki unaniem gekozen. Hij neemt naar alle waarschijnlijkheid woensdag het stokje over van Marjolein Moorman, die kandidaat-wethouder is voor de partij.

Mbarki stond de afgelopen verkiezingen als nummer 2 op de kieslijst achter lijsttrekker Moorman. Hij zegt zijn nieuwe rol als een mooie uitdaging te zien.

"Deze eer komt eigenlijk sneller dan ik had voorzien. Maar ik ben er klaar voor. Marjolein en ik waren altijd een sterk team. Ze laat een sterke, verbonden fractie achter waar ik de trotse fractievoorzitter van mag worden." De PvdA komt in Amsterdam na vier jaar oppositie weer in de coalitie terecht.

Mbarki zegt de komende jaren zoveel mogelijk met Amsterdammers in gesprek te blijven om de ideeën van Amsterdammers zelf te horen. "Het afgelopen jaar zijn we begonnen met de buurtbivaks waarbij we een hele week in een buurt "bivakkeren", daar gaan we mee door, liefst elke maand één."

Politicus

Sofyan Mbarki kwam in 2014 in de gemeenteraad als woordvoerder Jeugd, Veiligheid, Burgerschap en Diversiteit. Daarnaast is hij werkzaam als trainer & adviseur in het onderwijs en tevens lid van de Onderwijsraad en de Raad van Advies van de Politieacademie. 

Mbarki begon zijn carrière als pedagogisch werker in een jeugdgevangenis en later als docent op het Hervormd Lyceum West en het Calvijn College.

Mbarki woont in Nieuw-West, is getrouwd en heeft twee kinderen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!