De politie gaat dinsdag in Opsporing Verzocht het neerleggen van de handgranaten bij cocktailbar Suzy Wong behandelen. In de uitzending wordt de 112-melding die door iemand werd gedaan na het neerleggen van de granaten openbaar gemaakt.

De persoon die belde is "mogelijk betrokken bij de zaak", aldus de politie.

De nog onbekende dader(s) legden tot twee keer toe een handgranaat voor de deur van Suzy Wong. De horecagelegenheid moest hierdoor twee keer de deuren sluiten.

In de ochtend van vrijdag 19 januari werd er rond 4.30 uur voor het eerst een explosief neergelegd. Een scooterrijder reed langs en legde de granaat neer naast de vuilnisbak, voor de deur van de cocktailbar aan de Korte Leidsedwarsstraat.

Op last van de gemeente moest Suzy Wong vervolgens tijdelijk de deuren sluiten. De bar ging toen na vier weken weer open.

In de nacht van 22 maart legde een man met een capuchon opnieuw een explosief op de grond. Een 21-jarige inwoner van Aalsmeer vond het explosief en nam het mee naar huis, waarna hij de vondst meldde. De club is hierna voor onbepaalde tijd gesloten.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!