Naast tentamenstress zijn studenten nu ook nog eens bezorgd om een studieplekje in de bieb. Nu al helemaal, want de tentamens zijn deze week. Er zijn extra plekken beschikbaar, maar dat weten heel veel studenten dan weer niet.

Als één grote schoolklas staan studenten zondagochtend vroeg in de rij om een plekje in de bibliotheek te scoren. In de weekenden zijn er volgens hen te weinig plekken beschikbaar om rustig te studeren. 

De Universiteit van Amsterdam heeft de afgelopen tijd al meerdere plekken beschikbaar gesteld voor hun studenten, alleen zijn velen daar niet van op de hoogte.

Studentenunie ASVA vindt dat er nóg meer ruimte gecreëerd moet worden. "De universiteit heeft gewoon locaties. In de weken voor de tentames zijn er geen problemen, maar in de weekenden voor de tentamens gooien ze die dicht. Als je die gewoon openzet, dan heb je weer studieruimte voor studenten om te studeren."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!