Het belooft ook zondag druk te worden op de pontverbinding tussen Centraal Station en de Buikslotermeerweg. Het GVB waarschuwt zondagochtend voor vertraging wegens een groot reizigersaanbod.

De vervoerder heeft dit weekend de grootste moeite om de drukte het hoofd te bieden. Bezoekers van onder meer het dancefestival Lente Kabinet en ook mensen die gewoon naar Amsterdam Noord willen vanwege het mooie weer zorgen voor grote drukte. 

Zaterdag leidde dat op piekmoment al tot lange rijen, na middernacht moesten terugkerende bezoekers van Amsterdam Noord lang wachten tot ze aan boord konden van een pont.

Het GVB heeft al laten weten zoveel mogelijk een extra pont in te zetten. Ook zullen er extra pontbeveiligers ingezet worden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!