Het is zaterdag ontzettend druk geweest bij de pont tussen het Centraal Station en de Buiksloterweg. Dat komt door een festival.

In natuurgebied het Twiske vindt dit weekend dancefestival Lentekabinet plaats. De organisatie biedt pendelbussen aan vanaf de Buiksloterweg, dus veel feestgangers namen de pont vanaf het Centraal Station. Daarnaast is er ook een festival bij café De Ceuvel in stadsdeel Noord.

AT5 berichtte eerder dat Dekmantel, de organisatie van Lentekabinet, vergeten was de GVB in te lichtten. Dat bleek toch niet zo te zijn, de organisatie had met twee medewekers van de GVB over de drukte gesproken. Op 15 mei is er vanuit het GVB een factuur naar Dekmantel verstuurd.  

Toch voelde de GVB zich "overvallen door de extra drukte". "Dan is daar misschien iets mis gegaan. Wat kan ik nog niet zeggen", zegt een woordvoerder. Maandag hoopt ze meer duidelijkheid te hebben over de kwestie.

Door de stormloop van festivalgangers kampten alle passagiers met vertragingen die opliepen tot een half uur. Ook op andere routes over het IJ was het erg druk.

Dekmantel zegt elk jaar bij het GVB te vragen om extra ponten tijdens Lentekabinet. "Wij vinden het erg vervelend dat het nu is misgegaan, voor de Amsterdammers en onze bezoekers. Maar we begrijpen ook dat het GVB een grotere organisatie is en dat het misschien niet bij alle mensen goed is doorgekomen."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!