De gemeente Amsterdam gaat samenwerken met de Indiase deelstaat Maharashtra. De samenwerking richt zich op thema’s als water- en afvalmanagement en duurzame stedelijke ontwikkeling.

Als onderdeel van de Nederlandse handelsmissie naar India is het Memorandum of Understanding tussen de deelstaat en de stad ondertekend.

Amsterdam werkte al samen met Mumbai, de hoofdstad van Maharashtra. Nu breidt die samenwerking zich uit tot de rest van de regio.

Sinds 2006 zet de regio Amsterdam in op het aantrekken van Indiase bedrijven naar de metropoolregio. De Indiase expat-gemeenschap is de grootste in de regio en telt 10.000 mensen.

Sinds 2013 wisselen Amsterdamse deskundigen kennis en ervaring uit met deskundigen van India op het gebied van afval- en watermanagement, stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, erfgoed en kunst en cultuur.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!