De ramen van debatcentrum De Rode Hoed aan de Keizersgracht zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ingegooid. Ook zijn de deuren beklad met de teksten 'Fuck FVD' en 'Geen fascisme'. 


 

Dat bevestigt De Rode Hoed tegenover AT5. Forum voor Democratie organiseert vanavond een 'Renaissancelezing' in De Rode Hoed over de Brexit. 

Een woordvoerder van De Rode Hoed laat weten dat er alleen materiële schade is geleden. Er is niemand in het debatcentrum geweest.

''Wij hebben onze eigen programmering en wij verhuren ook onze zalen aan derde partijen. Dit is dus niet ons eigen programma'', legt de woordvoerder uit. '''Wij bekostigen onze culturele programma's door onze zalen te verhuren.''

Lawaai maken

Linkse activisten vinden Forum voor Democratie een gevaar. Eerder deze week ging er al een oproep om de lezing te verstoren door buiten voor de deur heel veel lawaai te maken. ''Fascisme moet je smoren voordat het de kans heeft tot volle bloei te komen. Onder andere door het zo ontoegankelijk mogelijk te maken'', aldus een bericht op Indymedia.nl.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!