De 18-jarige jongen die op 18 februari een speler van de Amsterdamse voetbalclub WW-HEDW klappen gaf, is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

De jongen zei dat hij handelde uit emotie. Toen twee mensen werden aangevallen, heeft hij naar eigen zeggen de ruzie willen sussen, meldt RTV Utrecht donderdag.

Een 26-jarige toeschouwer van de wedstrijd is vrijgesproken. De 18-jarige jongen die wel een straf heeft gekregen, is door zijn jonge leeftijd veroordeeld op basis van het jeugdstrafrecht.

De zaak van een derde verdachte komt later voor. In zijn zaak moeten nog extra getuigen worden gehoord. Deze man moet op 10 augustus opnieuw voorkomen.

Bewusteloos

De voetbalwedstrijd tussen het Amsterdamse WV-HEDW en het Amersfoortse HVC liep in februari uit op een massale vechtpartij. Daarbij werd één speler van de Amsterdamse club bewusteloos geslagen.

De wedstrijd in de vijfde klasse liep rond het eindsignaal uit de hand, toen HVC een rode kaart kreeg.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!