FNV Zorg & Welzijn wil een grondig onderzoek naar de Ambulance Amsterdam. De vakbond heeft donderdag een verzoek ingediend bij de Ondernemingskamer.

FNV Zorg & Welzijn heeft al sinds de oprichting van Ambulance Amsterdam twijfels over de organisatie, uit de vakbond op hun website. Er is jarenlang overleg geweest met de directie en Raad van Bestuur naar aanleiding van klachten van het personeel. 

De FNV heeft jarenlang signalen gekregen van ambulancemedewerkers over "toenemende werkdruk, zich weinig gehoord voelen en slechte arbeidsomstandigheden" en startte in 2014 een meldpunt voor klachten. 

"De klachten waren dusdanig alarmerend dat de bond besloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie SZW in te schakelen", is te lezen op de site. Daarop kwam de ambulancedienst in 2015 zes maanden onder toezicht van de Inspectie te staan, maar volgens Fred Seifert, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn, is er daarna geen verbetering gekomen.

Ambulance Amsterdam behoort tot de drie grootste ambulancediensten in Nederland en heeft ongeveer vijfhonderd medewerkers. De organisatie is actief in drie regio's en heeft twaalf standplaatsen.