De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd om op 5 juni The Seafood Shop in Amsterdam te gaan sluiten, tot onvrede van de eigenaren. Volgens de gemeente gaat het om een toeristenwinkel.

"De haring en kibbeling die wij verkopen, en de Engelse teksten die we hanteren, zouden in strijd zijn met het Voorbereidingsbesluit van 6 okt jl. om 'toeristenwinkels' te weren en de stad 'leefbaar' te houden", schrijft familie de Visscher, de eigenaar van de viswinkel, op Facebook.

"Er is niet echt ruimte voor gesprek, blijkt uit de brief die de gemeente heeft gestuurd", aldus een woordvoerder van The Seafood Shop. 

Volgens de eigenaar valt hun winkel niet onder een "toeristenwinkel", maar is het een "ambachtelijke viswinkel met meer dan zeventig verschillende visproducten". 

De eigenaar wil in gesprek gaan met de gemeente en roept mensen op Facebook om hen te steunen. De viswinkel is in november op de betreffende locatie geopend. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!