Kraft Heinz gaat een informatiecentrum openen op de Zuidas. Vierhonderd medewerkers van de multinational komen werken in Amsterdam. 

Het Global Centre of Excellence moet een broedplaats voor de hele wereld worden, zegt Rafa Oliveira, de topman van Kraft Heinz voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. In het centrum moeten innovatieve manieren om te produceren, te verpakken en te vervoeren bedacht worden.

De plek is onder meer gekozen door de strategische ligging bij Schiphol. Volgens Oliveira wordt "Amsterdam verrijkt met meer dan twintig nationaliteiten. Allemaal goed opgeleid aan de beste universiteiten ter wereld."

Bezoekers van De Zuidas gaan wat merken van de multinational. Kraft Heinz wil proeverijen en andere culinaire acitiviteiten organiseren.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!