De politie is nog steeds op zoek naar de dader die bij een overval begin mei op een supermarkt in Amsterdam Noord twee mannen heeft neergestoken.

De dader wist te ontkomen na de overval op de supermarkt aan de IJdoornlaan. Op beveiligingsbeelden is de dader even te zien als hij zijn hoofdbedekking af doet.

"Beide mannen zijn niet zwaargewond geraakt bij deze overval, maar ze hebben wel allebei tot op de dag van vandaag last van het letsel dat ze hebben opgelopen", vertelt politiewoordvoerder Marijke Stor woensdag in het AT5-programma Bureau 020. "Daarnaast zijn ze ontzettend geschrokken van wat hen toen overkomen is."

De twee omstanders, die door de overvaller zijn neergestoken, wilden de dader overmeesteren. Dat is niet altijd verstandig. "Bij dit soort incidenten staat eigen veiligheid altijd voorop. Zodra er wapens in het spel zijn, moeten mensen zeer terughoudend zijn."

Goed kijken

Volgens de politiewoordvoerder kun je ook helpen door goed te kijken wat er gebeurt. "Dat soort informatie kan later in het onderzoek heel nuttig zijn." 

Na de overval trekt de dader zijn bivakmuts af en is een deel van zijn gezicht te zien. Het gaat om een lichtgetinte gezette man. Hij draagt tijdens de overval een donkerblauwe joggingsbroek en een vest. Dat vest heeft witte touwtjes en een witte rits. Verder draagt de verdachte zwarte schoenen. 

De politie roept mensen die de man herkennen op om zich te melden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!