Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tien jaar cel geëist tegen de 23-jarige Ferjo C. voor het doden van zijn vader. De 51-jarige Roberto werd in de nacht van 14 op 15 augustus doodgeschoten in zijn woning aan de Nova Zemblastraat.

Tegen de 52-jarige Trijn R., de vrouw van Roberto, werd een jaar cel geëist.

De twee zouden Roberto hebben doodgeschoten na een ruzie. Ze zouden het lichaam daarna een paar dagen in de woning hebben laten liggen. Een neef van Roberto werd naar verluidt gevraagd het lichaam te laten verdwijnen.

Trijn R. en Ferjo C. beriepen zich op noodweer. Roberto zou zelf een pistool hebben meegenomen en met een mes steekbeweging hebben gemaakt. Hij zou volgens zijn vrouw en zoon dronken zijn geweest.

De relatie tussen Trijn R. en Roberto zou slecht zijn geweest. Trijn zou stelselmatig onderdrukt worden door haar man. Zijn zoon had het ook zwaar te verduren en ging vaak naar het huis van zijn oma als zijn ouders ruzie hadden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!