Het lichaam van de 21-jarige Brit die afgelopen weekend verdronk, is nog altijd in Amsterdam. Hij bleek niet verzekerd en het transport naar zijn thuisland is erg duur. Vrienden zijn daarom een inzamelingsactie begonnen.

Daniel Sirrell overleed zaterdagnacht na een val in de Kloveniersburgwal. Waarschijnlijk viel hij voorover tijdens het plassen.

Duikers van de brandweer haalden hem uit de gracht, maar Daniel was al minutenlang onderwater geweest. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Vrienden van de Brit zamelen geld in om zijn lichaam thuis te krijgen. Ze hopen 50.000 pond (57.000 euro) binnen te halen. Op dit moment hebben 326 mensen 11.765 pond gedoneerd.

Daniel kwam uit het plaatsje Peterlee. Hij was een talentvolle voetballer, zegt zijn omgeving. Met vijf vrienden was hij op vakantie in Amsterdam. Toen hij in het ziekenhuis overleed, zaten zijn vrienden aan zijn bed.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!