Drie ondergrondse vuilniscontainers in De Pijp zijn maandagavond versierd met kunstgras en -bloemen. Bewoners hopen zo verkeerd aangeboden afval te bestrijden.

De werkgroep De Schone Pijp trok er maandagavond op uit om op vier locaties vuilniscontainers gezelliger te maken. Als de containers vol zijn of troepmakers te lui, dan worden vuilniszakken vaak naast de containers gedumpt. Met deze ludieke actie hopen de bewoners dit gedrag te ontmoedigen.

Ook zijn er door de hele wijk bordjes geplaatst waarop aangegeven is welke dagen het grofvuil opgehaald wordt. De informatie is zowel in het Nederlands als het Engels te lezen.

Vaak is de informatievoorziening over vuilnis aanbieden alleen in het Nederlands te vinden bij de containers, waardoor toeristen en expats geen idee hebben dat ze niet de hele week door er hun grofvuil kwijt kunnen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!