Het slachtoffer van de schietpartij op de Stromarkt afgelopen zaterdag is een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Volgens Het Parool gaat het om de Brits-Amsterdamse crimineel Allan P.. Hij is eerder veroordeeld geweest voor meerdere drugs- en wapendelicten. Daarom werd P. tot ongewenst vreemdeling verklaard, hij zou "een actuele en genoegzaam ernstige bedreiging voor de openbare orde" vormen. 

Het slachtoffer werd afgelopen zaterdagavond rond 23.30 uur neergeschoten. Zijn toestand zou volgens de politie onveranderd zijn. 

Over de aanleiding van de schietpartij is nog niks bekend. De schutter is bovendien nog niet opgepakt. Vermoedelijk betreft het een man, die op het moment van de schietpartij een zwarte capuchon droeg met daaronder een spijkerbroek.

Getuige

De politie zoekt naar getuigen die meer helderheid over de zaak kunnen geven. De politie wil vooral in contact komen met een specifieke getuige; een taxichauffeur van wie bekend is dat hij in een Mercedes taxibusje reed.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!