Studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kondigen een nieuwe demonstratie aan om hun onvrede te uiten over geplande bezuinigingen. Organisatie Humanities Rally organiseert dinsdag een 'Night of Protest' in de Oudemanhuispoort.

Dat schrijven enkele vertegenwoordigers van de protestorganisatie in een open brief in Het Parool.

De Oudemanhuispoort is een van de locaties van de UvA. Daar willen de studenten opnieuw hun onvrede uiten over de geplande bezuinigingen, "die dit keer verdoezeld wordt door het eufemisme 'doelmatigheidskorting'."

Humanities Rally noemt de bijeenkomst van morgenavond een solidariteitsactie met WO in Actie. Door het hele land hebben studenten en docenten aangekondigd om deze week met "ludieke acties" de hoge werkdruk in het universitair onderwijs aan te kaarten.

Ontevredenheid

De studenten beginnen hun open brief met: "Bezet, blokkeer, dit beleid pik ik niet meer!" Dat was één van de leuzen tijdens de Maagdenhuisbezetting in 2015. Studenten van de Universiteit van Amsterdam protesteerden toen tegen het beleid van het centrale bestuur. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!