Paris, het restaurant vlakbij het Leidseplein van topkok Ron Blaauw, is gesloten. De zaak gaat verhuizen, meldt de website van het restaurant. Waarheen is niet duidelijk.

"We hopen u snel te informeren over de heropening op een nieuwe locatie", zo valt te lezen op de site van Paris. "Tot die tijd kunt u natuurlijk terecht bij onze andere restaurants."

Het pand waar de Gastrobar in gevestigd was, zou volgens Misset Horeca al langere tijd te koop hebben gestaan. De vraagprijs voor de inventaris en goodwill is 950 duizend euro, de huurprijs bedraagt maandelijks zo'n 17 duizend euro. Of tegenvallende inkomsten de reden van de verhuizing zijn, is niet duidelijk. 

Gastrobar Paris kreeg vorig jaar nog een Bib Gourmand, de benoeming van Michelin voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het restaurant is de vierde zaak in het gastrobar-concept, dat Blaauw sinds 2013 aan het ontwikkelen is. 

Geen poespas

"Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken", zei Blaauw er eerder over. "Ik wilde gewoon weer lekker gaan koken. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast", aldus de topkok.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!