De gemeente gaat alsnog aanpassingen doen aan het Leidseplein zodat blinden en slechtzienden veilig de taxistandplaats kunnen bereiken.

De verbouwing van het Leidseplein duurde jaren en kostte 60 miljoen euro. Toen het af was, bleek de inrichting niet geschikt voor blinden en slechtzienden.

Zo is de nieuwe taxistandplaats niet goed te bereiken via blindengeleidestroken, terwijl visueel gehandicapten regelmatig gebruik moeten maken van een taxi.

D66 trok er in de gemeenteraad over aan de bel en gisteren liet waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen weten dat de markering bij de taxistandplaats er alsnog zal komen.

Ook zullen fietspaden rond het Leidseplein rood gemarkeerd worden. Dat is nu nog niet zo omdat de ontwerpers een 'parkachtige uitstraling' wilden. Toch is het voor slechtzienden handig als het verschil tussen het voetgangers- en fietspad duidelijk is.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!