Het project 'Stuur Je Buurt', waarbij werkloze jongeren zouden worden opgeleid tot taxichauffeur, is stopgezet omdat de initiatiefnemer wordt geïntimideerd.

Dat meldt het stadsbestuur na vragen van de VVD. "De relevante online informatie, zoals de website en Facebook, is verwijderd vanwege intimidatie op social media en anderszins." De intimidatie zou zo'n 'serieus karakter' hebben dat de initiatiefnemer doorgaan 'niet verantwoord' vond. 

De gemeente besteedde op haar website aandacht aan het project en zou aanvankelijk helpen met het benaderen van vier geïnteresseerde jongeren. De VVD vond dat er mogelijk sprake was van concurrentievervalsing. "Bovendien is het verlenen van gemeentelijke steun aan het opleiden van nieuwe taxichauffeurs, gelet op de huidige taximarkt, die velen beschouwen als overspannen, discutabel", aldus raadslid Rik Torn.

Het stadsbestuur is dat niet met Torn eens, omdat er taxichauffeurs voor het aanvullend openbaar vervoer werden gezocht. "Er is een groot tekort, zowel in de Amsterdamse regio als landelijk, aan toegewijde chauffeurs in het doelgroepenvervoer. De opleiding is specifiek daarop gericht, ook al geldt het examen voor een generieke landelijke chauffeurspas."

Uit welke hoek de intimidatie kwam is niet bekend. De intiatiefnemer heeft volgens de gemeente geen aangifte gedaan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!