BIJ1-raadslid Sylvana Simons heeft het stadsbestuur vandaag vragen gesteld over het twittergedrag van VVD'er Ron Eisenmann. Het stadsdeelcommissielid verspreidde via een nepaccount berichten over de misbruikzaak op de joodse school Cheider.

Nadat bekend werd dat Eisenmann achter het account zat bood hij eind april zijn excuses aan.

De VVD vond dat hij door kon met zijn werk voor de partij. Het twitteraccount zou volgens het Amsterdamse partijbestuur een privézaak zijn.

Daar is Simons het niet mee eens. ''De aard en maatschappelijke impact van deze rechtszaak, het feit dat de heer Eisenmann de functie van zowel CIDI- (Centrum Informatie en Documentatie Israël) als stadsdeelcommissielid bekleedt, maakt het tot een publieke zaak.''

Gedragscode

"De tweets op deze tijdlijn zijn onder meer bedoeld om feiten te brengen over de misbruikzaak op het Cheider waarbij bestuur en directie een kwalijke rol hebben gespeeld", was het eerste bericht dat via het twitteraccount van Eisenmann de wereld werd ingestuurd.

Simons vraagt het stadsbestuur of Eisenmann op de actie wordt aangesproken en of de Gedragscode Algemeen bestuur bestuurscommissies Amsterdam overtreden is. Ook vindt ze dat het twitteraccount van Eisenmann ''afleidt van de waarheidsvinding en rechtvaardigheid''.