Twee Ierse mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot dertien jaar cel voor het ombrengen van een 29-jarige landgenoot in 2009 en het dumpen van zijn stoffelijk overschot in het IJ in Amsterdam. Een derde Ierse man is veroordeeld tot 21 maanden cel voor medeplichtigheid.

Dat heeft het gerechtshof Amsterdam donderdag beslist.

Het slachtoffer was in februari 2009 doodgestoken in een woning van een van de verdachten. De lichaamsdelen van de man werden vervolgens in een koffer en twee vuilniszakken verpakt en in het IJ achtergelaten. Hier werden ze in februari 2009 aangetroffen.

Een jaar geleden werden de drie mannen vrijgesproken van doodslag en veroordeeld tot twee jaar en 21 maanden gevangenisstraf voor het dumpen van het lichaam. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen deze vrijspraken hoger beroep ingesteld.

Het vonnis is hoger dan de eis van het OM van elf jaar.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!