Demonstranten betuigen aanstaande zaterdag in Amsterdam hun solidariteit met de Palestijnen. Ze verzamelen om 13.00 uur op de Dam en lopen naar het Amerikaanse consulaat aan het Museumplein.

De demonstratie is een initiatief van het Nederlands Palestina Komitee en de Internationale Socialisten. Verschillende migrantenorganisaties hebben hun deelname toegezegd. Met hun protest eisen de demonstranten "een eind aan Israëlische onderdrukking van Palestijnen en de bezetting van Palestina''. 

Ook willen ze erkenning van het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtingen en een stop op militaire samenwerking met Israël.

De betogers komen in actie na onder meer het bloedbad in Gaza van afgelopen maandag. Toen kwamen tientallen Palestijnen om het leven bij ongeregeldheden tussen actievoerders en het Israëlische leger.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!