Een pont van het GVB is vrijdagmiddag rond 16:30 uur hard tegen de kade bij het Centraal Station opgevaren. Er zijn geen gewonden gevallen.

Een woordvoerder van het GVB zegt dat het om de pont ging die vanaf Buiksloterweg in Noord naar Centraal onderweg was. Om nog onduidelijke reden werd er te hard tegen de kade opgevaren.

De pont werd direct uit de vaart gehaald. De passagiers moesten daardoor overstappen op een andere pont.

Volgens het GVB zijn er geen gewonden gevallen, al klaagde een reiziger wel over zijn enkel. 

Kapotte joysticks

De oorzaak van de jongste aanvaring was volgens een woordvoerder dat een van de twee joysticks waarmee de pont wordt bestuurd kapot was. Die zijn inmiddels gerepareerd.

Een woordvoerder van het vervoersbedrijf GVB spreekt na deze tweede botsing van een 'vervelende toevalligheid'. De oorzaak van het incident van zondag is nog niet duidelijk. Naar die botsing doen inmiddels drie partijen onderzoek: de leverancier van de pont, die van de techniek, maar ook de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Botsing

Het is de tweede keer binnen een week dat een Amsterdamse pont tegen de kade is aangevaren. Zondagmiddag botste een pont ook al de kade van het Centraal Station. Toen raakten dertien mensen gewond. 

Door de klap liep een opvarende een gebroken pols op en een zwangere vrouw moest voor controle naar het ziekenhuis. De anderen kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kondigde daarop aan onderzoek te gaan doen naar de veerdiensten van het GVB.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!