Een 50-jarige man heeft van de rechtbank dertig maanden gevangenisstraf opgelegd gekregen, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor zijn rol bij een vechtpartij in november 2016 in de Dapperstraat in Amsterdam Oost.

De man had op 13 november 2016 met het slachtoffer afgesproken op de Dapperstraat. De twee hadden al enige tijd onenigheid met elkaar en zouden dat die avond uitpraten. Het slachtoffer werd echter geconfronteerd met het feit dat de man zijn 35-jarige broer, twintigjarige dochter en dertigjarige zoon had meegenomen.

Vrijwel direct na aankomst ontstond er een vechtpartij. Er waren in totaal zo'n tien personen bij betrokken. Er werden messen, stokken en hockeysticks gebruikt. 

De 50-jarige man heeft tijdens de vechtpartij het slachtoffer met een mes in onder meer zijn gezicht geslagen. De rechter is van mening dat er sprake is van een poging doodslag. Ook is de man veroordeeld voor openlijke geweldpleging in vereniging.

Taakstraf

De broer en dochter van de hoofdverdachte krijgen een taakstraf van respectievelijk 120 uur en 60 uur voor hun rol in de vechtpartij. Zijn zoon is vrijgesproken. 

De man moet ruim 5800 euro schadevergoeding betalen en mag geen contact opnemen met het slachtoffer. Het slachtoffer heeft onder meer een groot litteken in zijn gezicht aan de vechtpartij overgehouden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!