De financiering voor de restauratie van de Haarlemmerpoort is bijna rond. De 'Vrienden van Stadsherstel' springen bij en zijn een crowdfund-actie gestart om de laatste benodigde duizenden euro's bijeen te krijgen.

De 'Vrienden van Stadsherstel' hebben bijna genoeg geld bij elkaar. Om de Haarlemmerpoort weer in goede staat te krijgen is nog 171.000 euro nodig. In totaal wordt er ruim 2,5 miljoen euro uitgetrokken. Voor dat laatste deel doen 'De Vrienden' met een crowdfund-actie een beroep op de liefhebber.

Sponsoren kunnen rekenen op een bedankje in de vorm van historische foto's, rondleidingen of miniaturen van de poort van wit aardewerk. Op de begane grond van de vernieuwde poort wordt ruimte klaargemaakt voor horeca, daarboven zullen woningen gerealiseerd worden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!