De GVB hoopt met tweeduizend extra plekken voor de testritten van de Noord/Zuidlijn meer geïnteresseerden de kans te geven om de nieuwe metrolijn te testen.

Voor de Amsterdammers die in de eerste ronde naast een plekje op een testrit grepen, is er nieuwe hoop. Het GVB heeft bekendgemaakt dat ze tweeduizend extra plekken hebben. Tijdens de testritten worden allerlei scenario's getest.

Testmanager Greet Burkels laat weten dat het GVB overweldigd was door het enthousiasme van de Amsterdammers om als eerste de Noord/Zuidlijn te testen. Na slechts twintig uur waren de achtduizend testplekken al vergeven.

"We hebben de extra plekken gecreëerd door meer mensen toe te laten tot al bestaande testen. Zo groeit het aantal testreizigers per test, bijvoorbeeld van honderd naar vijfhonderd. Aan de inhoud van de test verandert niets, maar het stelt meer mensen in staat om met ons mee te testen."

Testreizigers

Alle testpassagiers krijgen naast een rit, ook een pakketje met eten en drinken. Wie net in een scenario met een zware storing belandt, hoeft dus niet te vrezen voor een lege maag.

Diegenen die begin april bot vingen tijdens de inschrijving voor een testritje, zijn maandagmiddag via mail op de hoogte gebracht. Zij kunnen zich melden bij het GVB om zich alsnog als testreiziger op te geven.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!