Op het Muntplein is dinsdagmiddag een bovenleiding van de tram naar beneden gekomen, doordat de spankabel loskwam van de gevel van een woning.

Op foto's is te zien dat er brokstukken van de gevel op de doorgaans druk bewandelde stoep lagen. Het is vooralsnog niet duidelijk wat ervoor gezorgd heeft dat de spandraad is losgeraakt. Het kan zijn dat de draad geraakt is, maar ook een verzwakking van de gevel zelf kan de oorzaak zijn. Dit zal nog worden onderzocht.

De losse bovenleiding zorgt voor veel problemen voor het tramverkeer. De trams 4, 9, 14, 16 en 24 reden tijdelijk in beide richtingen omgeleid en ingekort.

In een groter gebied rond het Muntplein is tijdelijk de stroom van de tramleidingen gehaald. Volgens het GVB is er daarmee geen gevaar meer voor omstanders. Een reparatieploeg van de vervoerder zal de schade herstellen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!