De politie heeft een groot aantal automobilisten op de bon geslingerd. Tijdens een controle op de Van der Madeweg in Zuidoost hield meer dan 70 procent zich niet aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Hoewel de meeste van de 358 snelheidsovertreders minder dan twintig kilometer te hard reden, heeft de politie ook snelheidsduivels betrapt. Van de 1192 gepasseerde automobilisten reden 37 meer dan 20 kilometer te hard. Zestien andere bestuurders reden meer dan 30 kilometer te hard. 

Drie bestuurders maakten het wel heel bont. Een van hen bleef net onder de honderd kilometer per uur, de andere twee overschreden de dubbele toegestane snelheid.

De bestuurders die harder reden dan 100 kilometer per uur, zijn hun rijbewijs minimaal twee maanden kwijt. Daarnaast mogen ze een geldboete van minimaal 750 euro verwachten.  

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!