De twee verdachten die woensdag werden aangehouden in verband met een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost zijn weer vrij. Bij de schietpartij kwam een 19-jarige man om het leven.

De twee mannen van 22 en 23 jaar oud blijven nog wel verdachten in de zaak, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) aan AT5. Er zit verder niemand vast.

Bij de schietpartij raakte ook een 29-jarige man uit Amsterdam gewond. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De schietpartij vond woensdagavond rond 23.10 uur plaats. De politie meldt dat tijdens het schietincident op een wegrijdende auto is geschoten. Later op de avond hebben agenten deze auto op IJburg onderzocht. De politie vermoedt dat deze auto niets met het incident te maken heeft.

Na het schietincident werd de eerste verdachte in de directe omgeving aangehouden. De tweede verdachte is later opgepakt.

Momenteel is de politie bezig met een onderzoek naar de omstandigheden en de motieven. Woensdagavond hebben zij sporen veilig gesteld. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Op de plek waar de 19-jarige werd doodgeschoten hebben nabestaanden kaarsen en blikjes bier neergezet. De familie zei eerder totaal verbijsterd te zijn door de dood van de man.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!