De politie heeft zondagavond een 23-jarige Amsterdammer aangehouden na een achtervolging door Amsterdam en Amstelveen. De bestuurder ramde daarbij een politieauto.

Agenten wilden de man controleren nadat hij hen geen voorrang verleende nabij de Europaboulevard in Amsterdam Zuid. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.

Tijdens de ontstane achtervolging werden binnen de bebouwde kom snelheden van 140 kilometer per uur behaald. Ook reed de man herhaaldelijk door het rode licht.

De achtervolging voerde via de Beneluxbaan naar Amstelveen. Ter hoogte van de Bovenkerkerweg kon de man tot stoppen worden gedwongen. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De man zit momenteel nog vast. Onderzoek moet uitwijzen waarom hij op de vlucht sloeg.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!