Een groot gedeelte van de De Ruijterkade is vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot en met maandagochtend 06.00 uur afgesloten vanwege werkzaamheden. Dit betekent dat al het verkeer, dus ook fietsers, moeten omrijden.

De afsluiting zal vooral plaatsvinden rondom het Centraal Station. Autoverkeer kan omrijden via de Houtmankade, de Kattenburgerstraat en via de oostzijde van het Centraal Station op de Prins Hendrikkade.

Fietsers worden ook geadviseerd om te rijden via de fietstunnel onder het station. Omdat de fietstunnel verboden is voor scooters, is het voor hen handig via hotel IBIS te rijden. 

De afsluiting heeft te maken met de herinrichting van de De Ruijterkade. Aankomend weekend worden de laatste grote werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt er een nieuw wegdek aangelegd en wordt ook het fietspad aangepast. Verwacht wordt dat de herinrichting van het westelijke gedeelte van de De Ruijterkade eind mei is afgerond.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!