De politie heeft in Amsterdam tijdens Koningsdag en -nacht in totaal 22 verdachten van zakkenrollerij aangehouden. De verdachten worden verantwoordelijk gehouden voor tientallen diefstallen in de stad.

Onder de aangehouden personen was ook een groep van twee mannen en twee vrouwen die in groepsverband mensen probeerden te bestelen. Zij hadden in totaal zeven gestolen telefoons op zak. Hiernaast is ook een verdachte aangehouden met drie gestolen telefoons op zak en een groepje van drie mannen met vijf gestolen telefoons bij zich.

Voor het opsporen van de zakkenrollers, heeft de politie onder andere gebruik gemaakt van geprepareerde telefoons. Hiermee zijn vier personen aangehouden. Daarnaast hebben omstanders zelf een persoon staande gehouden en had een telefooneigenaar een volg-app op zijn gestolen telefoon, die later is aangetroffen bij een verdachte.

De politie meldt dat zij terugkijken op een goed verlopen Koningsdag- en nacht in Amsterdam.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!