De politie heeft in samenwerking met de gemeente en handhaving en toezicht drie illegale feesten beëindigd tijdens Koningsnacht. 

Het grootste feest vond plaats aan de Amerikahavenweg in het Westelijk Havengebied. De mobiele eenheid moest daar ingrijpen om meer dan driehonderd feestgangers weg te krijgen.

Ook aan de Buikslotermeerdijk was het raak. "Er was daar een feest in opbouw, maar door optreden van handhavers en politieagenten is dit niet tot een feest gekomen", zegt de gemeente.

Aan de Toetsenbordweg in Amsterdam-Noord was een feest met ongeveer honderd bezoekers gaande. "Ook hier heeft handhaving en toezicht samen met de politie ingegrepen waarop het feest is beëindigd", meldt de gemeente vrijdag.

Geannuleerd

Voorafgaand aan Koningsnacht werden al veel illegale feesten geannuleerd. Organisaties waarvan bekend was dat ze een feest zouden gaan geven kregen een zogenoemde 'last onder dwangsom' opgelegd. De organisatoren besloten daarom hun feesten niet door te laten gaan. 

Toch stuitte de politie in de nacht van donderdag op vrijdag toch nog op drie feesten waar geen vergunning voor was verleend.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!