In een vuilniswagen van de gemeente is aan de Ferdinand Huyckstraat in Amsterdam West is een grote brand uitgebroken. Door de brand is een explosie ontstaan waardoor een aantal ruiten van omliggende woningen zijn gesneuveld.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er een explosie geweest onder, of in ieder geval in de buurt van de cabine van de grofvuilwagen van de gemeente. In de vrachtwagen lagen ook gasflessen, maar die zijn niet ontploft, zegt de brandweer.

De brandweer is momenteel bezig met nabluswerkzaamheden. De straat is afgesloten door de politie. Onder andere door de hevige rookontwikkeling worden mensen verzocht niet in de buurt te komen.

Door de brand vatte een omliggende auto en enkele bomen ook vlam. De getroffen huizen zijn inmiddels allemaal gecontroleerd.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!