Amsterdam gaat vanaf volgend jaar de betonblokken die vorig jaar naar aanleiding van meerdere aanslagen in Europa in de stad zijn geplaatst, vervangen door definitieve en zichtbare anti-terroristische maatregelen.

In 2019 en 2020 moeten de tijdelijke betonnen blokken omgezet worden in definitieve inrijbeperkende maatregelen. Er moet gedacht worden aan bijvoorbeeld verzinkbare palen, terrashekken en fietsnietjes.

Ook worden de handelingen niet alleen uitgevoerd op de plekken waar de tijdelijke blokken nu staan. Ook op nieuwe plekken in de stad worden maatregelen genomen. Dat is na overleg met onder meer lokale ondernemers en de hulpdiensten besloten, met als doel de drempel voor een aanslag te verhogen.

Ook zijn er onzichtbare acties uitgevoerd. De inrijbeperkingen worden de komende tijd uitgewerkt. Naast de genoemde maatregelen worden onder meer de wachtrijen bij museu ingekort en worden de vluchtroutes onder de loep genomen.

De betonblokken werden geplaatst op onder meer de Dam, het Rokin en ter hoogte van de wachtrij bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!