De 24-jarige man die vorig jaar juni een man doodstak bij een huisfeestje in Amsterdam-Zuidoost is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook is hem tbs opgelegd.

De man is veroordeeld voor doodslag, poging tot doodslag en omkoping van een ambtenaar.

Het slachtoffer werd in een woning in de Scherpenzeelstraat doodgestoken. Een andere man uit Amstelveen werd ook geraakt, maar hij overleefde het incident. De verdachte zegt te hebben gehandeld uit noodweer, maar de rechter oordeelt anders.

In de woning ontstond een ruzie over een verdwenen autosleutel. Nadat de Amstelvener vier keer was gestoken, heeft het slachtoffer vermoedelijk de ruzie willen sussen, waarbij hij in zijn buik geraakt werd en overleed.

De 24-jarige man is vaker veroordeeld voor geweldsdelicten, waaronder bedreigingen en zware mishandelingen. De veroordeelde man heeft volgens de rechter ook een medewerker van een gevangenis laten omkopen. Die medewerker zou een mobiele telefoon en drugs de gevangenis hebben binnengesmokkeld.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!