Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen heeft donderdag in de Nieuwe Kerk veertig Amsterdammers, waaronder presentatrice Caroline Tensen en zangeres en actrice Jenny Arean, onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten voor de stad.

Bij de jaarlijkse lintjesregen in de Nieuwe Kerk zijn de meeste gedecoreerden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De meeste ontvangers zijn vrijwilligers die vanwege bijzondere verdiensten de onderscheiding krijgen.

Donderdag kregen onder andere presentatrice Caroline Tensen en zangeres Jenny Arean een lintje opgespeld. Tensen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar wervingsacties voor verschillende projecten. Arean is onderscheiden vanwege haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Andere Amsterdamse ontvangers van de lintjes zijn de eigenaar van Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf MAS, directeur Renny Ramakers van Droog Design en de oprichter van Stichting Wi Kon Na Wan.

Landelijk

In heel Nederland hebben in totaal 1.049 vrouwen en 1.863 mannen een koninklijke onderscheiding gekregen. Dit is fors meer dan de 28.18 uitgereikte onderscheidingen van 2017.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!