Kinderen van 14 jaar en ouder krijgen een apart, eigen buurthuis na de schietpartij in het wijkcentrum op Wittenburg.

Dat meldt Boudewijn Oranje, voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Centrum, aan AT5.

De schietpartij vond eind januari plaats in een wijkcentrum op Wittenburg. Een 17-jarige stagiare kwam daarbij om het leven en een 20-jarige vrouw raakte gewond. Mogelijk hadden de daders het voorzien op de 19-jarige Gianni L., die ook gewond raakte.

Het gebouw gaat binnenkort weer geleidelijk open, begin mei zijn er weer cursussen. Na de heropening moeten oudere kinderen naar een andere locatie. "Omdat mensen zich niet veilig voelen als alle jongeren door elkaar lopen. Oude en jong. Die schietpartij heeft daar zo veel angst over gezaaid en dat kunnen we ons heel goed voorstellen", legt Oranje uit.

​Aparte voorziening

"De jongeren kunnen bij het speeltuingebouw terecht en de oudere jongeren, vanaf 14 jaar, die het heel moeilijk hebben, daar maken we een aparte voorziening voor", met de voorzitter. "Ook met aparte regelingen over hoe we dat het beste kunnen beheren."

Mogelijk krijgen de oudere kinderen het oude postkantoor op Wittenburg.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!