Zo'n vijftig belangstellenden hebben maandagavond op de Dam een solidariteitsmanifestatie gehouden vanwege het aanhoudende geweld in Nicaragua. 

De laatste vijf dagen vielen er in het Midden-Amerikaanse land zeker twintig doden bij protesten tegen omstreden hervormingsplannen van president Daniel Ortega.

De demonstranten willen hun familie en vrienden in Nicaragua een hart onder de riem steken. Er werden liederen gezongen en kaarsjes gebrand.

Een relatief klein protest tegen de hervormingen werd afgelopen woensdag in de hoofdstad Managua uiteengeslagen door knokploegen van aanhangers van de president. De volgende dag waren er overal in het land veel grotere protesten, die regelmatig uitliepen op geweld. Ortega zette zelfs het leger in om de protesten onder controle te krijgen.

President Ortega trok zijn omstreden hervormingsplannen van het socialezekerheidsstelsel zondag in.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!