Tijdens Koningsdag is Amsterdam op een aangepaste manier bereikbaar. Een overzicht van alle manieren om je vrijdag in en rondom de stad te verplaatsen op de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Delen van het centrum zijn vanaf 7.30 uur afgesloten voor autoverkeer, meldt de gemeente.

Het gebied dat voor auto's ontoegankelijk is, bevindt zich binnen de S100. Er kan onder andere niet gereden worden in de Nassaukade, Stadhouderskade, de Amstel en de Valkenburgerstraat. De gemeente schat dat de afsluiting tot 23.00 uur duurt.

De gemeente adviseert automobilisten om te parkeren op een P+R-locatie aan de rand van de stad. Tijdens Koningsdag is P+R RAI niet beschikbaar.

Openbaar vervoer

In de binnenstad rijden de hele dag geen trams. Alleen tram 26 stopt op station Amsterdam Centraal. Alle bussen rijden en vertrekken vanaf de IJzijde. Buiten de binnenstad rijden de trams zo veel mogelijk volgens dienstregeling.

De metro rijdt volgens de zaterdagse dienstregeling. 

De treinen van de NS rijden volgens de Oranjedienstregeling. Station RAI en Science Park zijn gesloten. Voor bezoekers van de evenementen in de RAI adviseert de gemeente via Amsterdam Zuid te reizen. Bezoekers voor Loveland kunnen reizen via Amsterdam Amstel.

Taxi

Er zijn op Koningsdag een beperkt aantal taxistandplaatsen om vanaf te vertrekken. Er zijn standplaatsen achter het Centraal Station, op de Stadhouderskade, het Haarlemmerplein en op de Blauwbrug.

De gemeente zet daarnaast extra ponten in van en naar de NSDM-werf. Deze vaartuigen zullen vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en de Westerdoksdijk.