Nederland kleurt op 27 april oranje tijdens Koningsdag. Maar de verjaardag van koning Willem-Alexander wordt in elke stad anders gevierd. NU.nl zet festiviteiten op een rij die gratis te bezoeken zijn in Amsterdam.

De Blaffende Vis

Inmiddels berucht in de hoofdstad zijn de jaarlijks terugkerende gevelversieringen van Café De Blaffende Vis. Onder meer Maxima als 'The Choice Of Holland' (in 2011 het populairste lid van de familie), I amAlia (Amalia die een selfie neemt) en Prins Bernhard in een Elvis-kostuum met de tekst 'Staying Alive' (2003) passeerden de revu. Vorig jaar bestreek een 'dabbende koning' de gevel ter ere van zijn vijftigste verjaardag.

Op Koningsnacht, om 00.00 uur laat het bruine café het doek dat de jaarlijkse creatie verhult zakken. De eigenaar vertelt aan NU.nl dat het ook dit jaar 'iets bijzonders wordt'. Op straat plaatst De Blaffende Vis een extra bar en podium. Op Koningsdag verzorgen Patrick Verheij, The Royals en Too Hot Too Handle een optreden.

Waar? Westerstraat 118
Wanneer? Koningsnacht om 00.00 uur en Koningsdag
Voor alle leeftijden

P. King Op Straat 

Café P. King organiseert op Koningsnacht en Koningsdag gratis feesten met house- en technomuziek. Bezoekers zijn alleen geld kwijt voor je drankje, er zijn geen eigen consumpties toegestaan.

Onder ander Dimitri, Philip Young en JAMA draaien 'house en tech-parels'.

Waar? Herengracht 515
Wanneer? Koningsnacht- en dag
Voor 18 jaar en ouder

Vrijhaven 

Tijdens Vrijhaven op de NDSM-werf ontsnappen bezoekers aan de drukte van het centrum van de hoofdstad. Dj’s draaien house platen en in de IJ-hallen is een enorme kindervrijmarkt.

Waar? NDSM Werf - Amsterdam
Wanneer? Koningsdag, 09.00 tot 20.00 uur
Voor alle leeftijden

Vrijdansen & Rueda instuif Kingsday edition

In Amsterdam Oost wordt al jaren het bredewegfestival gevierd. De buurt wordt deels afgezet en er zijn activiteiten voor jong en oud. Vanaf 13.00 uur dansen Amsterdammers op salsamuziek tegenover Café 1900 op de Lineusparkweg.

Las Chicas del Barrio opent de show. Daarna volgen Nuevo Sabor, Rueda instuif & vrijdansen La Esquina Cubana en Parece Picante.

Waar? Tegenover Café 1900
Wanneer? Koningsdag
Voor alle leeftijden