Voormalig PVV-politicus en politieman in Amsterdam Hero Brinkman doet dinsdagmiddag aangifte tegen zijn hoofdcommissaris Pieter-Jan Aalbersberg.

Brinkman verwijt hem medeplichtigheid bij de voorbereiding van een terreurdaad. Die zou in december 2015 hebben moeten plaatsvinden bij een moskee in Amsterdam.

Volgens Brinkman zou Aalbersberg bewust een onderzoek hebben gefrustreerd. Omdat het geheime informatie betreft, zegt hij niet dieper op de beschuldiging te kunnen ingaan.

Naast Aalbersberg doet Brinkman om andere redenen ook aangifte tegen recherchechef Olivier Dutilh en een Marokkaanse collega van de Amsterdamse politie. Hij voelt zich gediscrimineerd. "Een deel van mijn collega's heeft aangegeven niet met mij te willen werken, waardoor ik geen straatwerk mag doen. Dat heeft te maken met mijn PVV-verleden. Daarnaast is er vanaf mijn aantreden gelekt over persoonlijke zaken, zoals disciplinaire straffen."

Brinkman zegt nu pas aangifte te doen, omdat hij de zaken eerst intern had willen oplossen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!