'Medewerker Anne Frank Huis mocht geen keppeltje dragen'

Een publieksmedewerker bij het Anne Frank Huis heeft een halfjaar op toestemming moeten wachten om onder werktijd een keppeltje te dragen.

Dat meldt het Nieuw Israëlietisch Weekblad donderdag. "Ik had niet verwacht dat het een issue zou zijn", vertelt de 25-jarige medewerker tegen het weekblad. "Ik werk in het huis van Anne Frank, die moest onderduiken vanwege haar identiteit. In datzelfde huis zou ik mijn identiteit moeten verbergen?"

De medewerker droeg in afwachting van een antwoord van de directie enige tijd een zwart petje dat onderdeel is van de bedrijfskleding, met daarop de tekst "Anne Frank Huis". Toen hij dat niet meer wilde en een dag een keppeltje opdeed, was de leiding niet blij.

De Anne Frank Stichting laat weten dat het "enige tijd" vergde om een oordeel te vormen over het toestaan van het keppeltje. Inmiddels is besloten dat "religieuze uitingen" op de werkvloer zijn toegestaan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!

Lees meer over:
Tip de redactie