In Noord komt tijdelijk stadsstrand bij Oostveer. Buurtonderneming De VerbroederIJ mag het stuk grond aan de Johan van Hasseltweg vier jaar gratis gebruiken.

Dat meldt de gemeente Amsterdam op haar website.

Het strand is niet het enige initiatief waar buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Op de kavel komt ook een moes- en zelfpluktuin en een paviljoen voor buurtinitiatieven, zoals feesten en partijen.

Verschillende maatschappelijke ondernemers konden eind 2017 hun plannen indienen voor de kavel. Een jury heeft het plan van De VerbroederIJ uit vijf andere plannen gekozen.

Parkeerplaats

De kavel wordt op dit moment nog gebruikt als parkeerplaats. Deze maand nog wil de gemeente ruimte maken voor de plannen.

Naar verwachting vindt de feestelijke opening van de kavel plaats op 19 mei. Hoewel er dan nog niets van de plannen te zien is, worden buurtbewoners en geïnteresseerden bijgepraat over de plannen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!