De Universiteit van Amsterdam gaat een nieuwe multifunctionele collegezaal bouwen op de Roeterseilandcampus om het groeiend aantal studenten op te vangen. 

Dat meldt de Amsterdamse universiteit op haar website.

Waar nu nog een bamboebosje, een fietsenstalling, een grasveld en een ruimte voor rokers is, moet straks een enorme collegezaal verreizen. Het gebouw komt tussen Crea en Roeterseiland-J/K, zo schrijft Folia

Aan het begin van vorig academisch jaar werd al duidelijk dat de campus al uit haar jasje groeit. Er moest toen een tent worden geplaatst als een vervangende collegezaal waar 400 studenten in pasten. De tent kwam te staan op pontons op het water onder de campus. Naast de tent werd eerder ook theater Carré afgehuurd om college's in te geven. De nieuwe zaal is dus hard nodig. 

Het plan wordt nu verder uitgewerkt. En na voorlichtings- en informatiebijeenkomsten voor medewerkers, studenten en ook omwonenden moet de bouw beginnen. Het nieuwe gebouw moet vanaf collegejaar 2019/2020 in gebruik worden genomen. 

Rhijnspoorplein

Bij de UvA zijn ze niet de enige met bouwplannen. De HvA wil een nieuw gebouw laten herrijzen op de Amstelcampus. Het Conradhuis, zoals het nieuwe gebouw moet gaan heten, komt in 2020 te staan op een braakliggend terrein aan het Rhijnspoorplein.

Het nieuwe gebouw gaat de HvA 98,1 miljoen euro kosten en moet het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland worden, zo staat te lezen op HvanA.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!