De man die maandagmorgen bij een ongeluk met een vrachtwagen op de Amstelveenseweg gewond raakte is overleden.

De man kwam rond 11.30 uur, terwijl hij aan het lopen was, in botsing met een vrachtwagen. Hij werd op straat gereanimeerd. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. 

Over de identiteit van de man is nog niets bekend. De vrachtwagenchauffeur is zoals gebruikelijk door de politie gehoord en aangehouden als verdachte. Er was geen sprake van alcohol- of drugsgebruik, meldt de politie.

Een traumahelikopter landde op Sportpark De Schinkel, waarna de artsen per politieauto naar de plek van het ongeluk zijn gebracht. De helikopter zou vanwege onderhoudswerkzaamheden niet op het VU-ziekenhuis zijn gestationeerd.

Er zijn daarnaast ook meerdere ambulances, brandweerwagens en politieauto's opgeroepen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie doet verder onderzoek.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!