Bij een woningbrand in de Maanstraat in Amsterdam Noord is zondagmiddag een vrouw overleden. De recherche is momenteel bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De eerste melding van de brand kwam binnen om 13.30 uur. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het slachtoffer door de hulpdiensten is gevonden in de woning. Over haar identiteit zijn verder geen mededelingen gedaan.

Voor de hulpverlening werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze is geland op het veld naast het Pierenbad Noord. Een woordvoerder van de brandweer kan niet zeggen of de traumahelikopter gelijk met de brandweerauto is opgeroepen.

De zegsman meldt aan NU.nl dat schade aan de woningen beperkt is. De brand is ook niet overgeslagen naar omliggende woningen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!