De groep uitgeprocedeerde asielzoekers van We Are Here krijgt acht weken de tijd om een nieuwe verblijfplaats te zoeken. Het Openbaar Ministerie heeft bepaald dat de panden in Amsterdam Oost niet meteen ontruimd worden.

De aanzeggingsbrieven worden zondagochtend verspreid onder de bewoners. Dat betekent dat ze een week de tijd krijgen om beroep tegen de beslissing aan te tekenen. Ze moeten de woningen binnen acht weken verlaten hebben. 

"Er is nu niet genoeg grond om over te gaan tot spoedontruiming. Dat gebeurt alleen als er sprake is van een dusdanige verstoring van de openbare orde", laat een woordvoerder van het OM weten. 

De groep kraakte eerder deze week 22 woningen en een winkelpand in het buurtje 'om er een mooi dorp van te maken'. De stemming werd al snel grimmig na berichten over intimidatie en pogingen tot kraak van bewoonde woningen.

Woningcorporatie Ymere drong aan op een snelle ontruiming: "De openbare orde en veiligheid is in gevaar", zei een woordvoerder eerder deze week.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!