De eerst hulpafdeling van zowel het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) West als het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is zondagochtend vroeg urenlang gesloten geweest. Op beide locaties werd een slachtoffer behandeld die gewond was geraakt door een bijtende stof bij een incident in de relationele sfeer.

De eerste hulp van het Slotervaartziekenhuis werd om kwart voor vier gesloten en ruim afgezet. Een team van de brandweer heeft onderzoek gedaan naar de stof. Ook de eerste hulppost van het OLVG-West werd gesloten en onderzocht. Agenten en verplegers hadden namelijk last van hun ogen en luchtwegen gekregen.

"Dit kwam door een nog onbekende stof", laat een woordvoerder van het OLVG weten. "Daarom is de afdeling tot zeven uur gesloten geweest om andere patiënten niet in gevaar te brengen." 

Wat de bijtende stof is geweest, kon ook een politiewoordvoer niet zeggen. De twee gewonden zijn aangehouden als verdachten.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!